- Lokaal ,
- Westfriesland
De Woningmakers zoeken studenten!
In Nederland is sprake van een groot tekort aan woningen, en versnelling van de woningbouw is een belangrijk ding. Maar de woningbouw is best complex. De Woningmakers zijn een partij die in diverse gemeenten in het land de marktpartijen (aannemers, makelaars, ontwikkelaars en woningcorporaties) verenigen zodat zij een eenduidig, helder gesprek kunnen voeren met de gemeente. De Woningmakers organiseren dus eigenlijk een goed gesprek. Wij zijn ter zake kundig, staan boven de partijen en houden druk op de ketel.
Een belangrijk instrument voor een goed gesprek vormt onze online data-tool Domiporta. Zowel gemeente als marktpartijen stoppen hier al hun bouwplannen in. Het geeft een eenduidig en noodzakelijk overzicht van de stand van zaken voor wat betreft de woningbouw in zo’n gemeente. Al enige jaren zet Woningmakers hier studenten in als Account Manager: je onderhoudt de contacten met de marktpartijen met als doel de woningbouwgegevens in Domiporta up-to-date te houden. Zij kunnen de gegevens zelf online ingeven en/of bijwerken. Het is jouw taak om hen daarbij – op afstand – te ondersteunen en te motiveren. Het werk kan vanuit huis gedaan worden, je locatie maakt dus niet uit. Zo kun je naast je studie prima bijverdienen, ervaring opdoen én een maatschappelijke bijdrage leveren aan het oplossen van de woningnood. Hoe goed is dat?
Het concept van de Woningmakers – in feite een intermediair tussen gemeente en marktpartijen – is succesvol gebleken. Er is veel belangstelling voor uit het hele land. Momenteel zijn de Woningmakers zijn actief in de regio’s Westfriesland, Arnhem, IJmond, Altena en Deventer. Met andere gemeenten en regio’s worden gesprekken gevoerd.
Domiporta
Basis voor woningbouwregie is kennis van de markt. Welke plannen zijn in voorbereiding en hoe ver zijn ze? Welke aantallen woningen zijn daar mee gemoeid? Is dat huur of koop, appartementen of grondgebonden woningen, welke prijscategorie? Zijn er nog belemmeringen die eerst moeten worden opgelost voordat er gebouwd kan worden? Hoe is de planning precies? De Woningmakers houden zicht op al deze aspecten met Domiporta. Op basis van de gegevens worden bouwafspraken gemaakt. Woningmakers Nederland heeft hiervoor een webapplicatie ontwikkeld, Domiporta. De ontwikkelaars en woningcorporaties kunnen de gegevens van hun eigen plannen vervolgens online actualiseren en compleet houden.
Het werk kan vanuit huis gedaan worden, je locatie maakt dus niet uit. Zo kun je naast je studie prima bijverdienen, ervaring opdoen én een maatschappelijke bijdrage leveren aan het oplossen van de woningnood. Hoe goed is dat?
Functie-eisen:
– Werk- en denkniveau HBO/WO;
– Beschikbaarheid: verspreid over de week ongeveer een dag per week;
– Affiniteit met ICT en kennis hoe ICT-systemen werken; (Microsoft 365, Hubspot, etc.)
– Goede communicatieve vaardigheden;
– Pro-actief, grote zelfwerkzaamheid;
– Betrokkenheid bij het onderwerp en de aanpak van de Woningmakers.
Wat krijg jij van ons:
– Flexibele werktijden, kun jij helemaal zelf inrichten
– Je kunt vanuit elke locatie (in Nederland) werken
– Een salaris van € 25,- per uur
Reageren
Vind jij dit interessant? Stuur mij een bericht, dan reageer ik snel:
hrvoja@woningmakers.nl
Meest gelezen
- Lokaal ,
- Westfriesland ,
- Woningkrapte
Marja Appelman: ‘Regionale versnellingstafels zijn voor BZK prioriteit nummer 1.’
- Lokaal ,
- Westfriesland ,
- Woningkrapte
Marja Appelman: ‘Regionale versnellingstafels zijn voor BZK prioriteit nummer 1.’
Woensdagmiddag 22 maart vond in de Oosterkerk van Hoorn het Symposium van de Woningmakers Westfriesland plaats. Ruim 80 deelnemers van zowel overheids- als marktzijde zagen inhoudelijk relevante presentaties en hielden dynamische discussies in een drietal workshops. De haalbaarheid van de stevige woningbouwopgave geformuleerd in de WoondealNHN stond deze middag centraal. Voorlopige conclusie: de deur naar buitenstedelijk bouwen aan de ‘rafelranden’ van stad of dorp lijkt bespreekbaar.
- Westfriesland ,
- Woningkrapte
‘Het gaat om meer dan de woningbouw, het gaat om de vitaliteit van het platteland. Samen mooie woongemeenschappen bouwen.’
- Westfriesland ,
- Woningkrapte
‘Het gaat om meer dan de woningbouw, het gaat om de vitaliteit van het platteland. Samen mooie woongemeenschappen bouwen.’
Voor wie aanwezig was bij het recente symposium van de Woningmakers Westfriesland in de Oosterkerk in Hoorn is het geen nieuws, maar voor wie dit symposium (helaas) aan zich voorbij moest laten gaan is het goed om te weten: óók de gemeente Koggenland is aangesloten bij de Woningmakers Westfriesland! Wethouder Rosalien van Dolder ziet duidelijk voordelen in de samenwerking tussen gemeente en markt.
- Lokaal ,
- Westfriesland
Adhesiebetuiging Woondeal NHN aan de minister, gedeputeerde en wethouders
- Lokaal ,
- Westfriesland
Adhesiebetuiging Woondeal NHN aan de minister, gedeputeerde en wethouders
De Woningmakers WFR stuurden afgelopen week een brief als adhesiebetuiging voor wat betreft de Woondeal NHN aan minister Hugo de Jonge, gedeputeerde en wethouders. De brief sluit gemotiveerd af met: ‘Alles overwegende willen wij de schouders vol onder de Woondeal NHN zetten om de huizen te bouwen. Voor al de mensen die nu een woning nodig hebben.’ Lees meer:
- Westfriesland ,
- Woningkrapte
Bouwplannen Hoorn tot 2030 in beeld
- Westfriesland ,
- Woningkrapte
Bouwplannen Hoorn tot 2030 in beeld
‘Sneller mee woningen bouwen is voor de gemeente echt topprioriteit geweest,’ vertelt Marjon van der Ven, wethouder Wonen en Stadsontwikkeling. ‘Samen met de Woningmakers Westfriesland hebben we alles op alles gezet om de woningproductie op te voeren en te versnellen.’ Wat zijn de plannen precies tot 2030?