Aanmeldloket BZK open voor de derde tranche van de Woningbouwimpuls.

22 augustus 2021

Bron: BZK Wonen en Woningbouw | Nieuws vanuit de directies Wonen en Woningbouw van het ministerie van Binnenlandse Zaken:

Op 1 september opent het aanmeldloket voor de derde tranche van de Woningbouwimpuls. Gemeenten kunnen tot en met 17 september een aanvraag indienen om in aanmerking te komen voor een financiële bijdrage voor het sneller bouwen van meer betaalbare woningen. In totaal is 250 miljoen euro beschikbaar.

In december wordt bekend welke projecten een bijdrage krijgen voor het versnellen van de bouw, het vergroten van het aantal nieuwbouwwoningen in een project of het vergroten van de betaalbaarheid van die woningen voor starters en mensen met een middeninkomen. Bij aanmelding vóór 8 september krijgt de indiener voor het sluiten van het aanvraagloket een reactie op de volledigheid en beoordeelbaarheid van de aanvraag.

Derde tranche

In de eerste twee rondes kregen 57 verschillende woningbouwprojecten geld. Hierdoor kunnen er versneld 96.000 woningen worden gebouwd; dat is 10% van de totale opgave voor de komende tien jaar. Het merendeel (66%) van deze woningen bestaat uit betaalbare woningen voor starters of mensen met een middeninkomen. Een aanzienlijk deel van deze woningen zou zonder de Woningbouwimpuls waarschijnlijk niet of pas op een later moment gebouwd kunnen worden.

Lees hier meer over de Woningbouwimpuls:

de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

 

Meest gelezen

Gerelateerde berichten

© Woningmakers Westfriesland | Webdesign en realisatie 2021: Kobalt Digital